Sarah Hendriks.

Tijdens mijn studietijd en in mijn vroege carrière in het bedrijfsleven nam ik onbewust de rol aan van ‘pleaser’. Dat was iets wat ik had meegekregen uit mijn kindertijd. Ik deed mijn best om aan de verwachtingen van anderen te voldoen, zonder echt te luisteren naar wat ík wilde. Mijn eigen richting was ik kwijt. Ik was constant bezig om mezelf te bewijzen aan anderen, zonder te weten waar mijn eigen grenzen lagen. Het gekke was, ik had niet eens door hoe mijn eigenwaarde was gekelderd en mijn batterij langzaam leeg liep.

Uiteindelijk ging het mis. Ik ging – onbewust – over mijn grenzen heen en kwam thuis te zitten met stressklachten. Om mijn patroon te doorbreken, probeerde ik van alles: van yogalessen tot gesprekken met een Coach. Langzaam maar zeker begon ik te begrijpen wie ik werkelijk ben en waar ik vandaan kom. Maar hoezeer ik ook leerde, dat oude patroon bleef op een bepaalde manier terugkomen. Totdat ik het zat was en besloot dat het genoeg was. Tijdens een Coachings Retreat in Portugal voelde ik een doorbraak, mentaal en fysiek. Ik ontdekte mezelf opnieuw en zag ineens mijn eigen pad helder voor me. Anderen begeleiden tijdens het proces naar de werkelijke gewenste verandering. Maar zover was ik toen nog niet.

In de tien jaar daarna heb ik mezelf verder ontwikkeld door verschillende erkende (coachings)opleidingen, waaronder ‘Dynamisch coachen bij Stress en Burn-out’, ‘Acceptance & Commitment Therapy’ (ACT) en ‘Lichaamsdiagnostiek en lichaamsgerichte interventies bij stress, begrenzen en gezonde keuzes’. Ik maakte ook de overstap van het bedrijfsleven naar het hoger onderwijs. Aan de Hogeschool Utrecht heb ik jarenlang Young Professionals begeleid op het gebied van persoonlijk leiderschap.

Bij NOBCO (Nederlandse Orde van Beroepscoaches) werd ik gecertificeerd en met twee collega Coaches was ik oprichter van de Vaksectie Vitaliteit, Stress en Burn-out. Daarnaast werd ik erkend door de Vereniging van Erkende Stress- en Burn-out Coaches (VESB). Vanuit mijn passie voor het coachvak werd ik ook opleider van Coaches bij erkende coachopleidingen van SUAS. En bovenal: oprichter van mijn eigen onderneming De Groeistudio in Utrecht waar alles samen komt.

Tijdens mijn zoektocht naar een betere kwaliteit van leven heb ik een routekaart ontwikkeld vol met bewezen methodieken. Deze routekaart kan iedereen en elk team helpen voor het omarmen van positieve gezondheid en het vergroten van persoonlijke (veer)kracht. Om burn-out te voorkomen en om op jouw eigen wijze te groeien door stress.

Naast mijn passie voor het Coachvak inspireer ik groepen en Teams als Spreker, Teamcoach en Trainer. Getrouwd met Han woon ik met ons gezin en hond Moos in Bilthoven.

"If you can dream it, you can do it!"

Sarah De Groeistudio
Hoe kan ik je helpen?